“Yapay Zeka ile Radyolojik Görüntü Analizi Projesi” - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

“Yapay Zeka ile Radyolojik Görüntü Analizi Projesi”

“Yapay Zeka ile Radyolojik Görüntü Analizi Projesi”

Eskişehir'e gelen ve Eskişehir'de geliştirilip yine pilot il olarak Eskişehir'de uygulaaya başlanan yapay zeka projesinde incelemelerde bulunan Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, "Bu bir dönüşüm, değişim. Hedefimiz, inşallah bunu Türkiye'de bütün ağız diş sağlığı merkezlerinde yaygınlaştırmak" dedi.

Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, sağlık teknolojileri alanında önemli bir adım atarak “Yapay Zeka ile Radyolojik Görüntü Analizi Projesi”ni tanıttı.

Bakan Yardımcısı Sayın Huzeyfe Yılmaz, Ağız ve Diş Sağlığı Daire Başkanı Doç. Dr. Emre Korkut, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü’nden Proje Yöneticisi Sayın Eray Orhan ve Yapay Zeka Birimi’nden Sayın Güray Arık’ın teşrifleriyle gerçekleşen bu özel etkinlik, hastanemizin yenilikçi yaklaşımını ve teknolojiyi sağlık hizmetlerine entegre etme konusundaki kararlılığını gözler önüne serdi.

Projeye ilişkin sunum hastanemiz başhekimi Dr.Dt.Kadir GÖRDELİ tarafından, İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Yaşar Bildirici, başkanlarımız, başhekimlerimiz ve hastane yöneticilerimizin katılımıyla yapıldı. Sayın Bakan Yardımcımız, projenin onaylandığını ve tam destek verildiğini belirtti..

Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olarak, sağlık hizmetlerimizi daha etkin ve verimli hale getirmek için yapay zeka gibi ileri teknolojileri kullanmaya devam edeceğiz. Bu tür projeler, hastalarımıza sunulan hizmet kalitesini artırmanın yanı sıra, sağlık çalışanlarımızınyükünü hafifletmekte ve teşhis süreçlerini hızlandırmaktadır.

Şehrimize ziyareti anısına Eskişehiri betimleyen tarihi minyatür İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Yaşar Bildirici tarafından takdim edildi.

 

Sağlık Haberler