18 Mayıs Avrupa Obezite Gününe Özel Etkinlikte En Küçük Katılımcı Nil Bebek Oldu - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

18 Mayıs Avrupa Obezite Gününe Özel Etkinlikte En Küçük Katılımcı Nil Bebek Oldu

18 Mayıs Avrupa Obezite Gününe Özel Etkinlikte En Küçük Katılımcı Nil Bebek Oldu

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kronik Durumlar Birimi olarak “18 Mayıs Avrupa Obezite Günü” etkinlikleri kapsamında Kent Orman’da trekking (doğa yürüyüşü) etkinliği yapılmıştır.

Etkinlik, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Babur Mimtaş, Odunpazarı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Alparslan Temen, başkan yardımcıları ve sağlık çalışanlarının yanı sıra, sağlıklı yaşamı destekleyen vatandaşların katılımıyla renklendi. Katılımcılar, doğanın sunduğu huzurlu ortamda, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizin önemini vurgulayan bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Katılımcılar arasında en küçüğü Nil bebekti.

Dr. Babur Mimtaş etkinlik sırasında yaptığı konuşmada, “Düzenli fiziksel aktivite obezite, inme, diyabet, kanser gibi hastalıkları önlemeye yardımcıdır. Obezite tedavisinde, bireyin kararlılığı ve yaşam tarzı değişikliklerini benimsemesi büyük önem taşımaktadır. Amaç kişiye özel vücut ağırlığı kaybı hedeflenerek, obeziteye ilişkin riskleri azaltmak, düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırarak yaşam kalitesini yükseltmektir “ şeklinde açıklamada bulunarak konunun önemini vurguladı.

 

Sağlık Haberler