Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi 22 Çocuk için Sünnet Töreni Düzenledi - Eskişehir eskisehirhaberler.com.tr Haber

Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi 22 Çocuk için Sünnet Töreni Düzenledi

Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesi 22 Çocuk için Sünnet Töreni Düzenledi

Eskişehir, 29 Nisan 2024 - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Eskişehir şubesi kadın ve gençlik kolları, hayırseverlerin desteğiyle 22 çocuk için sünnet töreni düzenledi.

Törene Tepebaşı Kaymakamı Sadettin Yücel, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Müftü Yardımcıları, Tepebaşı Müftüsü Gafur Yıldırım, Odunpazarı Müftüsü Hamdi Uzunharman, TDV gönüllüleri ve hayırseverler katıldı.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Ney dinletisiyle başladı. İl Müftüsü Bekir Gerek ve Tepebaşı Kaymakamı Sadettin Yücel'in konuşmalarının ardından hediye takdimi, semazen gösterisi, ilahiler ve çeşitli etkinliklerden oluşan çocuk şenliği ile devam etti.

Tepebaşı Kaymakamı Yücel konuşmasında bu tür uygulamaların çok değerli olduğunu ve artarak devam etmesi gerektiğine vurgu yaparak, İl Müftülüğüne ve hayırseverlere teşekkür etti.

İl Müftüsü Bekir Gerek ise erkek çocuklarının sünnet olmasının dinimizdeki önemini ve peygamberimizin bir uygulaması olduğunu vurguladı.

TDV Kadın ve Gençlik Kollarının hazırladığı sürpriz hediyeler ve eğlenceler ile çocukların yüzlerini güldüren merasim, yapılan dualarla sona erdi.

Çocukların kıyafetlerini, ayakkabılarını ve hediyelerini karşılayan hayırsever esnafların da katıldığı törenin sonunda aileler, Türkiye Diyanet Vakfı'na ve hayırseverlere memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür ettiler.